Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiuni de utilizare

 

Instrucțiuni detaliate găsiți mai jos.

Sistemul Electronic CONSULTARE PUBLICĂ SeCoPu este aplicația dezvoltată în cadrul proiectului „Viziune strategică și coerentă pentru sectorul cultural” (SIPOCA 709 / MySMIS2014+: 129541), finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă – Componenta 1 - IP14/2019 - Sprijin pentru acțiuni de consolidare a capacității autorităților și instituțiilor publice centrale. Aplicația asigură cadrul necesar Ministerului Culturii pentru publicarea online a propunerilor de acte normative în scopul realizării consultării publice. Fiecare act normativ va fi prezentat într-un format intuitiv, organizat pe articole sau paragrafe asupra cărora utilizatorii pot formula propuneri, observații sau comentarii.

Pentru a participa la procesul de consultare publică, trebuie să urmăriți indicațiile de mai jos:

1 - Login în aplicație

În meniul principal, în partea dreaptă sus, puteți accesa butonul de login pentru a deschide formularul de login în aplicație. Scurtături spre acest formular găsiți și pe prima pagina a platformei, în chenarele informative.

Dacă aveți cont creat puteți completa datele de conectare pentru a vă loga în aplicație. Alftel, accesați butonul Nu am cont. În cazul în care doriți resetarea/schimbarea parolei accesați formularul de recuperare parolă.

2 - Creare un cont în aplicație

Pentru a vă deschide un cont personal trebuie sa completați formularul de înregistrare în aplicație. Dacă adresa dumneavoastră de email se află în baza de date veți fi notificat.

3 - Contul personal

După completarea și trimiterea formularului menționat mai sus, veți fi redirecționat către secțiunea Contul meu de unde puteți edita și completa profilul personal, accesând butonul Editează datele. Totodată, în această pagină va fi disponibilă și arhiva cu propunerile/observațiile trimise de dumneavoastră.

4 - Actele normative

Accesând butonul Acte normative din meniul principal puteți vedea lista cu acte normative publicate de Minsterul Culturii. Actele normative supuse consultării publice vor fi marcate corespunzător.

Opțiunea de trimitere propuneri/observații este disponibilă în pagina dedicată actului normativ, unde sunt publicate articolele/paragrafele acestuia.

5 - Pagina dedicată actului normativ

În dreptul fiecărui articol exista butonul de Adăugare propunere/observație. Prin accesarea acestuia se deschide formularul specific unde trebuie sa completați textul propunerii/observației și justificarea acesteia. După ce ați introdus propunerile și justificările acestora, salvați și închideți fereastra. Recomandăm ca propunerile să se refere doar la modificarea articolului/ paragrafului actului normativ, iar motivarea propunerii să fie formulată în caseta „Justificare”.

Propunerile/observațiile formulate pot fi găsite sub fiecare articol/paragraf al actului normativ. Pe durata consultării publice, puteți modifica sau șterge aceste propuneri/observații.

Repetați acest proces pentru fiecare articol/paragraf.